Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Állva ünnepelt a közönség A Pál utcai fiúk bemutatóján Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. július 02.

Image

Seregélyesen mutatták be A Pál utcai fiúk modern grundmesét. A szabadtéri előadás rendezője Kalányos Tamás, a producer Sajtos József, a helyi általános iskola igazgatója, a szereplők helyi és környékbeli iskolások, fiatalok. A darab különlegessége abban áll, hogy a jelenetek szövegét maguk a szereplők írták, akik ezzel a dramaturgia alakításában is főszerepet kaptak. A barátságról, az összefogásról és a „Grundról” szóló darab sikerét a négy teltházas előadás és az állva tapsoló közönség is jelzi – az alkotók bíznak a szeptemberi folytatásban. A jelszó: „Haza, Barátság, Jóakarat”!
Tovább...
 
BÍRÓ ESZTER: ÁLLATI ZENÉS ABC Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 02.

Image

Bíró Eszter énekesnő, színésznő könyve és lemeze - az Állati Zenés ABC - 2014-ben az év gyermek albuma lett és Fonogram Magyar Zenei Díjat is kapott. Most új kiadásban és új illusztrációkkal jelent meg június elején az Alexandra Kiadó gondozásában, az Ünnepi Könyvhétre.
Tovább...
 
NYÁRESTI VIGALOM AZ ÖREGHEGYI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 01.

Image

Nyáresti vigadalom címmel rendeznek zenés estet július 31-én az Öreghegyi Közösségi Házban. A musical és operett dalokat előadja Buch Tibor, Göth Péter, Köllő Babett és Mádi Piroska, meglepetés vendégként fellép Kalocsai Zsuzsa. A jegyeket elővételben és a helyszínen is megvásárolhatják az érdeklődők.
Tovább...
 
Bekötött szemmel a tárlaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 01.

Image

„Tapintható Művészet Mindenkinek” – címmel izgalmas tárlatvezetést szerveztek a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A vándorkiállításon a Kézzelfogható Alapítvány vándorkiállítását „tapogathatták” meg az érdeklődők – bekötött szemmel.
Tovább...
 
Harmonia Albensis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 01.
Hamarosan ismét gyönyörű muzsika csendül fel csütörtökönként Székesfehérvár templomaiban, hiszen július 23–án kezdődik a Harmonia Albensis. A négy alkalomból álló nyári koncertsorozatnak három fehérvári templom, a Szent Imre, a Felsővárosi Szent Sebestyén és a Ciszterci templom ad otthont július és augusztus folyamán. A templomi koncertsorozat keretében többek között Bach, Monteverdi, Mozart és Verdi művei is felcsendülnek.
Tovább...
 
TÉVHITEK ÉS VALÓSÁG - KI VOLT KÖNYVES KÁLMÁN? Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. július 01.
Idén Székesfehérváron Könyves Kálmán uralkodását idézi meg a Koronázási Szertartásjáték augusztus 15-17. között. A királyról, akit 920 éve koronáztak meg Székesfehérváron, számos tévhit kering a magyar köztudatban, például öccse megvakíttatásával, küllemével, vagy a boszorkányüldözésekkel kapcsolatban.
Tovább...
 
Musica Sacra  Világsztárok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. június 30.
A világhírű Carlo Ponti Jr. karmester vezényletével szólal meg Puccini Messa di Gloria című műve 2015. augusztus 18-án, a Musica Sacra esten. A Székesfehérvári Királyi Napok komolyzenei koncertjén a szólistákat, Kálmándi Mihályt és László Boldizsárt a több mint százéves, székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a régió énekkaraiból álló Egyesített kórus kíséri.
Tovább...
 
A sarokerkélyek estéje  kétórás barangolás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 30.

Image

A nagy sikerre való tekintettel Pintér Ildikó idegenvezető ismét elvarázsolja az érdeklődőket a sarokerkélyek izgalmas történeteivel. A szombaton este 18.00 órakor kezdődő sétán résztvevők Székesfehérvár építészeti különlegességeiben gyönyörködhetnek. A zárt-erkély és zárt sarokerkély nem magyar eredetű építészeti elemek, de az évszázadok során népszerű és jellegzetes motívumaivá váltak a magyar városoknak, azon belül különösen Székesfehérvárnak.
Tovább...
 
Próbajátékok az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnál Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. június 30.

Image

Szakmai zsűri előtt zajlanak a meghallgatások az Alba Regia Szimfonikus Zenekarban. Az önálló intézményként működő együttesbe első körben a vonós szekció helyeit pályáztatták meg. A húsz helyre hetvennégyen jelentkeztek.
Tovább...
 
Négy órás szuperkoncerttel ünnepli a negyedik X-et az EFOTT Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2015. június 29.

Image

16 formáció, 8 meghatározó dal és 240 perc zene – így foglalja csokorba az elmúlt negyven évet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, amely idén július 14-19. között Velencét veszi be. AZ EFOTT 40! szombati nagy bulira a szervezők minden eddiginél ütősebb látványvilággal készülnek, a színpadon pedig ikonikus dalok zendülnek, menő zenekarok tálalásában.
Tovább...
 
Utasellátó Vándorkiállítás nyílik a VOKE-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. június 29.

Image

Székesfehérvárra érkezik a Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás. A magángyűjteményből származó darabok az Utasellátó 66 éves történetét mutatják be július 10-ig a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3862 - 3872 / 6201